DomovNovice › TOP gostilne v Ljubljani

NOVICE

TOP gostilne v Ljubljani

Z našimi izvrstnimi vini, penečimi vini, šampanjci in ostalimi pijačami smo prisotni v najboljših gostilnah v Ljubljani.

Ne govorimo samo o gostilnah, govorimo o Odprti kuhni, vinskih festivalih, gostovanju mnogih mednarodnih kuhinj na ljubljanski tržnici … Po drugi strani se običajne gostilne vse bolj umikajo moderni kuhinji, malo zaradi turistov, malo zaradi tega, ker so ravno klasične gostilne v Ljubljani najslabši del ponudbe. Pa jih ne bomo naštevali … V zadnjem letu je nastopilo nekaj novih lokalov, vse skupaj pa je dobrih gostiln vsaj enkrat več, kot jih lahko uvrstimo na lestvico.

 

1. (1.) Restavracija JB

Za nekatere najboljša restavracija v Sloveniji, za druge zgolj najdražja, ki dobiva vse močnejšo konkurenco kreativnih soborcev. Vseeno ostajajo zvesti tradicionalnim avtorskim prebliskom Janeza Bratovža v sijajnih sobanah Jožeta Plečnika, kjer se ob solidni vinski karti cene najkonkretnejšega menija gibljejo okoli 90 evrov.

 

2. (2.) Restavracija Strelec

Igor Jagodic je eden najboljših kuharjev v Sloveniji. Upal bi si zapisati, da je tehnično celo najboljši, hkrati pa je njegova zaveznica ene najlepših teras v Sloveniji. Eden od treh nekoč blejskih zvezdnikov ima v okviru verige Kaval Group bojda proste roke za svojo domišljijsko kuhinjo. Jedi so izvrstne, kombinacije zanimive. Cena hrane je okoli 40 evrov po osebi, dodajo pa tudi simpatično vinsko karto.

 

3. (3.) Gostilna As

Vojvodinski Kraševec Pope je Ljubljančanom v devetdesetih na mize pripeljal morje, zdaj pa je dodal vrhunsko, pogosto nekonvencionalno mesto. Ljubljančane na novi terasi počasi zamenjujejo tisti turisti, ki se ne zadovoljijo samo s kalamari in pomfrijem. Po novem je mogoče dobiti osnoven poslovni meni s tremi jedmi že za 21 evrov, večerja s kozarcem vina iz solidne vinske ponudbe pa je lahko dvakrat dražja.

 

4. (4.) Restavracija Cubo

Cubo se vrača in postaja lokacija, kjer je mogoče jesti najboljše kosilo ali večerjo v mediteranskem slogu. Pri pripravi jedi mojstri z Davčne niso toliko avtorski, so pa izjemno natančni. Na vinski karti se ob naših skriva nekaj izjemnih tujih steklenic. Najedli se boste že za kakšnih 30 evrov na osebo.

 

5. (6.) Sushimama

Najboljša in najprestižnejša azijska restavracija v Sloveniji je skupaj z manj prestižno izpostavo na bregu Ljubljanice postala prava institucija. V Sushimami pripravljajo japonsko hrano, od zvitkov do tempur, juh, rib in celo govedine. Cene brez alkohola so celo pod 25 evri na osebo, če pa ne pazite, je lahko vse skupaj nekajkrat dražje.

 

6. (8.) Okrepčevalnica Čompa

Kraški mojster, ki pripravlja dobro uležane mesnine in nekaj sezonske zelenjave na žaru. Menda najbolj prijazna gostilna v Ljubljani, lokal, ki bi si ga morali izmisliti, če ga ne bi bilo. Prostor je majhen, skoraj vedno razprodan. Zato pa se da na točilnem pultu dobiti marsikaj, tudi najboljša vipavska in kraška vina. Hrana vas bo stala kakšnih 25 evrov na osebo.

 

7. (5.) Restavracija Vander

Restavracija hotela iz verige Design Hotels v stari Ljubljani ima izjemnega kuharja, ki poskuša združiti slovensko in francosko kuhinjo. Se pa v hotelu z bazenom na strehi vse bolj preizkušajo z drugimi vrstami zabave, recimo s šampanjskim barom. Vinska karta je zanimiva in vključuje svetovalno pomoč mojstra. Cene okoli 40 evrov na osebo brez vina.

 

8. (9.) TaBar

Še en Kraševec, ki se je po uspehih v rodnih krajih naselil v Staro Ljubljano in pokazal, kako si predstavlja primorsko verzijo tapasov. Peter Patajac pripravlja male jedi za zmerne cene in če ne pretiravate, se boste najedli že za 25 evrov na osebo. Vina so kraška in ekološka, a je velikih vin malo.

 

Avtor: Miha First

Vir: Siol.net

 

GALERIJA SLIK

COPYRIGHT © 2019 BELMOND D.O.O. / VSE PRAVICE PRIDRŽANE. IZDELAVA SPLETNE TRGOVINE CARPEDIEM D.O.O.

Dobrodošli!

Vstopate v spletno trgovino s prestižnimi šampanjci, izbranimi vini, izvrstnimi rumi, konjaki in ostalimi pijačami.

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih pijačah, zato je vstop dovoljen samo polnoletnim osebam.

Prosimo, da s klikom na gumb potrdite vašo starost.

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Več informacij