O nas

O podjetju Belmond d.o.o.

Dobrodošli v spletni trgovini Belmond Wine & Spirits (www.belmond.si), kjer lahko izbirate med široko ponudbo premium blagovnih znamk šampanjcev, penečega vina, vina, konjaka, armanjaka, kalvadosa, vodke, grappe, gina, ruma in brezalkoholnih pijač, za katere smo tudi uradni zastopniki.

Spletno trgovino Belmond Wine & Spirits upravlja podjetje Belmond d. o. o., Nadgoriška cesta 8, 1231 Ljubljana Črnuče, ki je na slovenskem trgu prisotno že od leta 2009.

 

Belmond

Spomini na začetke

V začetku svojega delovanja smo bili najprej zelo navdušeni nad šampanjci, ideja za naše podjetje pa se je porodila v Franciji na obisku regije Champagne – Šampanje, kjer sem takrat preživel nepozaben dopust pri g. Michelu Gonetu, ki je znan kot eden najboljših manjših zasebnih proizvajalcev šampanjca v dolini Chardonnaya v Ayu. G. Michel Gonet mi je z veseljem razlagal vse o načinih priprave šampanjcev, mi razkazal njegovo klet in odprl nekatere posebne izdaje njegovih šampanjcev, za katere je dobil številne zlate medalje. Takrat sem v Šampanji obiskal tudi skoraj vse znamenite šampanjske hiše, ki svoje šampanjce na tako zanimiv način predstavljajo turistom in poznavalcem, ter se odločil, da bom to umetnost priprave šampanjcev predstavil tudi v Sloveniji.

Belmond

Različne preizkušnje

Začetki so bili kar težki, saj v Sloveniji obstaja nekakšen specifičen vinski trg, ki ga tujci še zdaj kar težko razumejo. Za Slovenijo je značilen zelo velik patriotizem in ljubezen do domačih vin in penin, morda pa tudi skrito prepričanje med vinarji, da znamo Slovenci delati boljša vina in peneča vina kot npr. Francozi. Le stežka sem svoje stranke prepričal, da gre pri tem za neko širino poznavanja različnih pijač, razvijanje notranjega bogastva okusov in predvsem pridobivanje nekega novega znanja, ki se pozna nekemu svetovljanu, ki uživa v vseh dobrih okusih, tako hrane kot pijač. Predvsem pa gre za doživljanje nekih lepih skupnih trenutkov druženja s prijatelji, v krogu družine na praznovanjih ali za doživljanje nekih lepih romantičnih trenutkov s partnerjem s posebnimi in izbranimi pijačami, s katerimi je tako doživetje potem še bolj posebno.

Belmond

Nove priložnosti

Z svojo zagnanostjo in delom so se mi nadalje odpirale še druge priložnosti, po vsakoletnih obiskih vinskih sejmov sem začel dobivati tudi razne ponudbe iz tujine, ko so želeli razni dobri proizvajalci vin sodelovati z nami. Od šampanjcev smo tako uspešno začeli sodelovati s šampanjsko hišo Bollinger, Barons de Rothschild in Laurent Perrier, sodelujemo pa tudi s šampanjsko hišo Vilmart in Bruno Paillard. V naši ponudbi tujih vin imamo tako vrhunska vina iz Francije (Burgundije, Bordoja, doline Loare), Kalifornije, Španije, pred kratkim pa smo začeli sodelovati tudi z najbolj znanimi avstralskimi vini Penfolds in legendo med toskanskimi vini Antinori.

Belmond

Sodelovanje z najboljšimi

Zelo sem ponosen tudi na to, da sem v tem času začel sodelovati s skoraj vsemi najboljšimi restavracijami in hoteli v Sloveniji, kjer so nad našo kvaliteto in izbrano ponudbo zelo zadovoljni. Seveda pa so se s strani mojih strank pojavile tudi različne želje o bolj specifičnih pijačah, kot so armagnac in calvados, nekatere moje stranke, ki me sedaj že dobro poznajo in vedo, da imamo same izvrstne stvari pa so želele imeti tudi kak dober konjak ali rum. Seveda pa tudi z veseljem sodelujemo z vsemi manjšimi lokali in restavracijami, kjer cenijo našo posebno ponudbo, hitro odzivnost in fleksibilnost pri sodelovanju.

Belmond

Izjemno uspešne blagovne znamke

V letu 2016 se nam je ponudila tudi priložnost za sodelovanje z rumom Diplomatico, ki je največkrat nagrajeni rum na svetu, ter za gin Mare, ki je trenutno najbolj popularen mediteranski gin v Evropi. Z obema znamkama se je zaključilo zelo uspešno leto, povpraševanje po tem rumu in ginu pa še vedno raste. Začeli smo tudi s prodajo najbolj prodajane ameriške Tito's vodke, ki je nekakšen fenomen v svetu, prodaja te vodke pa strmo narašča.

Belmond

Ekskluzivna poslovna darila

Za podjetja, ki želijo svoje poslovne partnerje presenetiti z izbranimi vrhunskimi darili, pripravljamo vsako leto tudi unikatna poslovna darila, predvsem s šampanjci in rumi z graviranimi kozarci, vendar pa je naša ponudba ostalih poslovnih daril tudi zelo pestra. Na tem področju sodelujemo z nekaterimi najbolj renomiranimi podjetji v Sloveniji.

Belmond

Pogled v prihodnost

V svoj portfelj bomo v kratkem vključili še kakšne izredno dobre in kvalitetne znamke whiskeya, bourbona in ostalih žganih pijač in tako našo ponudbo narediti še bolj zanimivo za slovenske in tuje goste v naših restavracijah, hotelih in lokalih. Vsekakor z veseljem prisluhnemo željam naših strank in zato tudi radi svetujemo pri izboru različnih pijač za različne priložnosti. V prihodnosti bomo pripravili tudi še marsikatero delavnico o kulturi pitja in uživanja šampanjcev, vina in drugih alkoholnih pijač in tako skušali približati to umetnost v uživanju v izbranih pijačah kar širšemu krogu bodočih poznavalcev prefinjenih vonjev in okusov.

Belmond

Povežimo se

Vsakič imamo v ponudbi kaj novega, zato si oglejte naše novice in se prijavite na naše e-novice, kjer našim strankam podarjamo različne promocijske kode za popuste. Veseli bomo, če boste z nami komunicirali na FB ali Instagramu, sodelovali v naših nagradnih igrah in nas s svojimi komentarji popeljali v svoj svet doživljanja lepih trenutkov. Za vsa vaša vprašanja smo vam na voljo na e-pošti info@belmond.si, pokličete pa nas lahko tudi kadarkoli na telefon +386 (0)40 33 33 97.

 

Robert Kovač

Direktor podjetja Belmond d.o.o.

II. stopnja WSET

Magister ekonomskih ved 

COPYRIGHT © 2019 BELMOND D.O.O. / VSE PRAVICE PRIDRŽANE. IZDELAVA SPLETNE TRGOVINE CARPEDIEM D.O.O.

Dobrodošli!

Vstopate v spletno trgovino s prestižnimi šampanjci, izbranimi vini, izvrstnimi rumi, konjaki in ostalimi pijačami.

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih pijačah, zato je vstop dovoljen samo polnoletnim osebam.

Prosimo, da s klikom na gumb potrdite vašo starost.

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Več informacij