DomovNovice › Predstavitev Diplomatico

NOVICE

Predstavitev Diplomatico

Rum Diplomatico je največkrat nagrajeni rum na svetu

 

Rum Diplomático ima  oznako »Ron de Venezuela« DOC – (zaščiteno geografsko območje) in je priznan kot eden najboljših rumov na svetu.

 

Izjemna lokacija destilarne ob vznožju Andov

Destilarna leži ob vznožju Andov v Venezueli. Lokacija destilarne je bila skrbno izbrana tako, da je blizu glavnih plantaž sladkornega trsa in bližnjega Terapaima naravnega parka, ki zagotavlja najčistejšo vodo za proizvodnjo ruma.

Vreme je bilo tudi eno odločilnih elementov za izbiro lokacije destilarne, saj igra pomembno vlogo pri pridelavi sladkornega trsa in pri staranju rumov.

Zahvaljujoč idealnim pogojem, omenjenim zgoraj, prvovrstnim sestavinam in izjemni skrbnosti, ki je vložena v sam proizvodni proces, je dobil Rum Diplomático številne nagrade. Unikaten proces priprave rumov v tej destilarni je bil nagrajen tudi z »Rum Barrel Award« v letu 2013 za najboljšo destilarno ruma na svetu.

 

Don Juancho - Navdih za rume Diplomatico

Don Juancho Nieto Melendez je osebnost, ki je navdihnila ustvarjanje znamke Diplomático. Po zgodbah, ki so krožile med ljudmi v okrožju, kjer se nahaja destilarna, je Don Juancho živel na tem območju v bližini destilarne konec 19. stoletja.

Imel je neverjetno strast za raziskovanje vseh virov in procesov, ki so povezani z različnimi omamnimi okusi tradicionalnih pijač, še posebej pa se je zanimal za rum. Zelo se je posvečal preučevanju subtilnih kompleksnosti mnogih okoljskih faktorjev, ki vplivajo na proces pridelave ruma, kot so vreme in vlažnost v tropskem območju.

Don Juancho je zbral obširno zbirko različnih alkoholnih pijač in rumov z njegovih pogostih potovanj po Karibih. Njegova impresivna kolekcija raznih pijač je postala znamenita med njegovimi prijatelji in je postala znana kot »Amabasadorjeve rezerve«, kar je veliko povedalo tudi o lastnikovem prefinjenem stilu in dobri naravi.

Njegova predanost in strast, želja po raziskovanju, velikodušnost in edinstvena osebnost so navdihnili ustvarjanje  Diplomática, tega unikatnega ruma, pri katerem se  nezamenljiv karakter lepo povezuje s prefinjenimi in neustavljivo privlačnimi aromami.

Rum Diplomático je bistvo in duša Don Juancha, njegova podoba pa se nahaja na vseh nalepkah tega ruma.

 

Širok izbor različnih rumov

Rumi Diplomático iz tradicionalnega izbora so rezultat unikatnega stila proizvodnje ruma, ki združuje tako španske, ameriške kot britanske tradicionalne metode destiliranja, ki se nato povežejo še z dolgoletnimi izkušnjami in strokovnim znanjem mojstra rumov - »Master Blenderja«. Ta izbor rumov je bil skrbno ustvarjen in vključuje različne in karakterno polne rume z namenom, da jih lahko pijemo same, ali mešamo v elegantnih koktejlih.

 

Rum Diplomático Mantuano

Rum Diplomatico Mantuano je izjemna kombinacija rumov, ki so bili starani do 8 let in pripravljeni z različnimi metodami destilacije, destilirani pa so bili iz sladkornega trsa.

Opis ruma:

Barva: temno zlata

Vonj: Izstopajo vonji slive, rdečega sadja, vanilije in oreščkov.

Okus: Sadne in sladkaste lesne note v kombinaciji z vanilijo dajejo temu rumu harmoničen in uravnotežen pookus.

Kako ga strežemo:

Ta rum je idealna sestavina prefinjenih koktejlov kot so Mai Tai, Mulata in Presidente. Pijemo ga lahko tudi samega ali z ledom.

 

Rum Diplomático Planas (beli rum)

Diplomatico Planas je odlična kombinacija rumov, ki so bili destilirani po različnih postopkih. Rum je bil staran v majhnih hrastovih sodih do šest let, dokler ne doseže svoje najboljše polnosti in okusa. Kompleksen proces filtriranja, ki se izvede tik pred ustekleničenjem, daje temu rumu kristalno čist videz in mehak pookus.

 

Opis ruma:

Barva: transparentna in čista

Vonj: Začutimo lahko bogate in za bel rum presenetljivo intenzivne arome vanilije, sveže mlete kave, kokosa in suhe banane.

V ustih daje kremast občutek s kokosovimi in mocha kavnimi okusi. Pookus po karameli in mlečni čokoladi.

Načini serviranja:

Rum Diplomatico Blanco je idealen za pripravo koktejlov kot so Hemingway Daiquiri, Mojito Royal in Blanco & Tonic.

 

 Rum Diplomático Reserva Exclusiva

Diplomatico Reserva Exclusiva je eleganten in kompleksen rum, skrbno pripravljen iz najboljšega sladkornega trsa. Postopek destilacije je skrbno nadzorovan in poteka v tradicionalnih bakrenih kotlih, rum pa je staran v majhnih hrastovih sodih do 12 let. Ta rum združuje čudovito kombinacijo polnosti telesa in hormoničnost okusov, tako da je priljubljen pri poznavalcih in ljubiteljih ruma  povsod po svetu. Ta eleganten in prefinjen rum uteleša bistvo rumov Diplomático in je tudi eden najbolje prodajanih rumov Diplomático.

Opis ruma:

Barva: žad

Vonji: kompleksni in polni karakterja, z notami javorjevega sirupa, pomarančne lupinice, rjavega sladkorja in sladkega korena.

Okusi: Na ustih daje sladek karamelni okus in zapeljiv ter eleganten pookus.

Načini serviranja:

Serviramo ga najboljše samega v primernih kozarcih na sobni temperaturi. Tako bo rum razvil vse svoje bogastvo arom. To je pravi "sipping rum".

 Lahko ga uporabimo tudi kot sestavino pri elegantnih koktejlih kot so Manhattan, Old Fashioned in Savoy Daisy.

 

Prestižni izbor rumov zadovolji še tako zahtevne poznavalce rumov

 

Prestižni izbor rumov je odlična priložnost za raziskovanje samega bistva rumov Diplomático.

Ustvarjeni iz najbolj ekskluzivnih rezerv in proizvedeni v omejenih količinah, bodo ti ekskluzivni rumi zadovoljili še tako zahtevne okuse.

Diplomático Single Vintage

Diplomático Single Vintage je narejen iz selekcije izjemnih rezerv ruma, ki je bila starana od posameznega leta, ki je naveden na vsaki ediciji. Ti rumi so destilirani ločeno v starodavnih bakrenih kotlih, nato pa so starani v sodih, ki so bili predhodno polnjeni z viskijem, da bi rum Single Vintage pridobil svoje izjemne karakteristike. Po končanem procesu staranja mojster rumov ali "Maestro Ronero" previdno nameša še različne vrste rumov z namenom, da se zagotovijo prava struktura, telo, karakter, okusi in arome. Za konec pa rum napolnijo še v sode španskega šerija, ki doda temu rumu še ta perfektni zaključek.

Opis ruma:

Barva: zlato-jantarna

Vonji: Začutimo lahko vonje po listih tobaka, začimbah, vaniliji, karameli, mandljih in suhem sadju.

Okus: bogat, svilen in neverjetno bogat. Mešajo se okusi karamele, vanilije, muškatnega oreščka, tobaka in suhih marelic. Mehki in zaokroženi okusi, s kompleksnim in dolgotrajnim pookusom.

 

Rum Diplomático Ambassador

 

Diplomático Ambassador je ekskluziven rum, ustvarjen iz najboljših rumov destilarne in staran v sodih belega hrasta, dokler ne doseže največje polnosti in kvalitete. Nato je ta rum še dodatno staran v češnjevih sodih Pedra Ximeneza, kar še dodatno pripomore h kompleksnemu senzoričnemu profilu tega ruma. Diplomático Ambassador je polnjen direktno iz sodov, da se ohrani vsa polnost arom in okusov tega ruma.

Opis ruma:

Barva: temno jantarna

Vonj: Lepo uravnotežena kombinacija arom, vključno z aromami portovca, suhega sadja in cigar.

Okusi: kompleksni, s prevladujočimi notami rozin, muškatnega oreščka, cimeta in začimb, ki vodijo v dolg pookus, vreden tega ekskluzivnega produkta.

Najbolje servirano: uživajte ga samega.

Rume Diplomatico lahko naročite tukaj.

 

Ekskluzivni uvoznik za Slovenijo je podjetje Belmond d.o.o.

 

Ostale vsebine

Diplomatico iz Venezuele je največkrat nagrajeni...
Kateri so najboljši "sipping" rumi ali rumi, ki se pijejo sami
COPYRIGHT © 2019 BELMOND D.O.O. / VSE PRAVICE PRIDRŽANE. IZDELAVA SPLETNE TRGOVINE CARPEDIEM D.O.O.

Dobrodošli!

Vstopate v spletno trgovino s prestižnimi šampanjci, izbranimi vini, izvrstnimi rumi, konjaki in ostalimi pijačami.

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih pijačah, zato je vstop dovoljen samo polnoletnim osebam.

Prosimo, da s klikom na gumb potrdite vašo starost.

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Več informacij